miercuri, 6 iulie 2016

Reteta mamaliga fiarta in punga de gatit



Salut!!!
Inca am auzit de multi pescari, care invart la facalet atunci cand isi prepara mamaliga pentru pescuit, pana fac besici in palma.
Acum cativa ani, am auzit de la cineva o reteta de mamaliga pe care am testato si de atunci cand merg la dunare si vreau sa pescuiesc la crap numai pe aceasta o prepar.
Este o reteta simpla, usor de facut de toata lumea si ce este mai important iti ofera timp pentru a te mai ocupa de alte lucruri cat ea se prepara.

Pentru prepararea ei ai nevoie de urmatoarele:
-   -          un mixer (de preferat sa nu fie al sotiei ca s-ar putea sa fie probleme J).
-          o punga de gatit (de genul Punga Magica De Gatit). Se gaseste la orice magazin sau supermarket.
-          malai.
-          faina de grau.
-          sofran (colorant).
-          esente, arome.

Mod de preparare:
Se toarna 2 parti de malai si una de faina de grau intr-un recipient si se amesteca uscate. Se adauga si sofran in fuctie de cat de colorata vreti sa fie mamaliga (eu in general pun din ochi cateva grame). Se amesteca toate prafurile bine.
Incepeti sa adaugati cate un pic de apa amestecand continuu pana compozitia se face lipicioasa si nu cade de pe paletele mixerului. Se adauga esentele si se amesteca iar cu mixerul bine.
Dupa ce pasta este gata, o lasati cateva minute in recipientul respectiv si puneti o oala de apa la foc mic.
Se ia o punga de gatit, se toarna compozitia in ea, i se da o forma, se leaga punga si se scufunda in apa din oala. Apa trebuie sa acopere in totalitate punga cu mamaliga.
Se lasa la foc mic 50-60 minute, dupa care se scoate, se taie punga si mamaliga se inveleste intr-un prosop de bucatarie.

Cand mergeti la pescuit taiati crusta formata. Puteti sa folositi mamaliga atat cubulete mari cat si mici in functie de pestii vizati, dar si cocoloase numai dupa ce o framantati in mana pana devine ca o plastelina. Daca este prea tare cand formati cocoloasele, umeziti un pic mainile.
Deoarece mamaliga preparata astfel  este tare, nu se poate folosi pe momitor, decat foarte greu , dupa o framantare indelungata.

Fir intins si spor la facut mamaligi. :)


Vrei sa afli primul cand apar noile articole din blog si ofertele speciale prinde-peste.ro? 
Tot ce trebuie sa faci este sa intri aici
Primesti cadou la inscriere e-book-ul: 9 Noduri Utile Pentru Un Pescuit Eficient.


6 comentarii:

Anonim spunea...

Ar trebui să postez postarea cu filmul acestei rețete .aceasta modalitate de preparare a fost prezentată se un rus pe ytube

Anonim spunea...

Tocmai aceasta mamaliga (tare) de multe ori crapul o refuza.

prinde-peste.ro spunea...

Daca cineva are filmarea acelui rus il rog sa o posteze.

Sa fim intelesi, nimeni nu reinventeaza roata.

De aceasta reteta am aflat acum cativa ani buni la trecerea bac de la Galati, de la un batranel.
Eu am testato , am pescuit cu ea multi ani,sunt multumit de ea si am impartasito si celorlalti prieteni pescari.

De cele mai multe ori, in special pe ape cu curenti mari, cum este Dunarea, Siret, Prut, este de preferat sa fie mai tare patratica pentru a nu fi spalata cu usurinta de apa si a ne trezi ca stam cu carligul gol in apa.

Fire intinse tuturor.

Anonim spunea...

salutari.aici aveti filmul https://www.youtube.com/watch?v=NruVJQJnXIo

Anonim spunea...

iar pt cei ce vor sa foloseasca mamaliga mai moale sau pasta https://www.youtube.com/watch?v=OS_1Sxk-3g8

prinde-peste.ro spunea...

Salut.
Multumim pentru linkuri.
O zi frumoasa.